Cercar en aquest blog

Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 18 d’octubre del 2010

El Blog

Definició de blog i característiques generals

En informàtica, un blog - o bé, bitàcola, és un diari interactiu personal (dip) a internet.
Les característiques del blog són bastant generals, com per exemple:

· són col·laboratius, ja que tenen la possibilitat que els altres internautes pugin afegir comentaris.
· són definibles; és a dir, es poden restringir els comentaris, però això no significa que no sigui públic ni visibles per qualsevol.
· Són interactius (enllaç amb altres blogs, vídeos, audio,...).
· Són gratuïts.

Edublogs

Existeixen diferents tipus de blog en funció de l'ús que n'hi vulguis donar. Existeix el bloc personal, polític, periodístic, professional,...

El meu blog esta més aviat enfocat cap a l'idea d'un edublog. Un edublog -com ja suggereix el nom- és un blog relacionat amb el món de l'educació. Ofereix unes possibilitats d'interacció molt interessants entre entre l'alumnat i el professorat, duent l'educació més enllà dels límits de la sala de classe i dels horaris propis de l'ensenyament obligatori.

Evidentment, aquest blog - a priori - ens servirà per tal de fer un seguiment de la nostra feina en el curs de Recursos Didàctics i Tic - i moltes més altres coses-. Per altra banda, cal també focalitzar aquesta tasca com a eina molt útil i eficaç cap a la nostra feina de docència. Realment, se'n pot treure molt suc, ja que existeix un ventall de recursos enorme. I així ho anirem veient durant el transcurs d'aquest curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El rellotge musical